Team SKB4Gambia heeftvan 16 t/m 30 november 2012 kleine operaties uit gevoerd. Maar ook scholing gegeven en andere hand- en spandiensten verricht in het General Hospital Serrekunda-Gambia, dit na een voorbereiding van bijna een jaar.


In de afgelopen tijd zijn veel goederen en medicijnen ingezameld, die werkelijk vanuit de hele Achterhoek werden aangeboden. Deze en de materialen vanuit de medische industrie zijn inmiddels gearriveerd op de compound in Serrekund

Op vrijdag 15 november vertrekt opnieuw een SKB-delegatie naar Gambia!

Het Serrekunda General Hospital is opnieuw de plek waar het allemaal gebeurt. Waar vorig jaar de focus lag op algemene chirurgie en scholing, is er dit jaar speciale aandacht voor kinderen met brandwonden en de gevolgen daarvan. De ervaring leert namelijk dat dit een serieus probleem is in Gambia

Vijftig mensen terug in het leven zetten

Ze maken zich op voor een paar zeer intensieve en vermoeiende weken, maar de vijftien medewerkers van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) hebben het er graag voor over.

Eind deze maand vertrekken ze weer naar Gambia om medische hulp te bieden.

 

Vanwege de onrust rondom de presidentsverkiezing werden eind januari 2017 Nederlandse toeristen teruggehaald uit Gambia. Dit betekende voor de stichting dat de missie die vanaf  27 januari gepland was, ook geannuleerd werd. Na 4 dagen werd de situatie als veilig beschouwd, echter een deel van het team durfde het nog niet aan.

In januari is daarom een kleine groep naar het SGH geweest, in november is weer een volledig team richting Gambia vertrokken om daar te opereren, les te geven, en wondzorg te bieden

Team SKB4Gambia 

Namens het bestuur van SKB4Gambia willen we het team voorstellen, dat naar Gambia af zal reizen in februari.
Het bestaat uit SKB medewerkers en onze chirurg Jan. Naast hem nemen deel: Ria en Oscar-(niet op foto) (anesth) Nicolle (anesth-ass) Floortje en Sonja (ok-ass) Wendy (wondzorg) Berna en Doreen (wondzorgass/rec) Geert (techn) Jeroen (ANIOS)-(niet op foto) en Carla (coörd/rec.)

Inmiddels zijn de voorbereidingen weer in volle gang, na een toch 'wat' beladen afsluiting in het KGH na de vorige missie.... andere heren, andere wetten..zullen we maar zeggen...
In ieder geval gaan wij er met dit enthousiaste team weer vol tegenaan!

 
SKB4Gambia missie 2020 diploma.jpg

Wauw wat een ongelooflijk gave missie hebben we gehad afgelopen weken. Het slotwoord van Carla gisteren gaf dat al perfect weer. Stuk voor stuk hebben we keihard gewerkt en intense momenten beleefd van dit bijzondere land. Altijd weer een interessante uitdaging zo’n missie.
Top team dankjewel! 🙏🏻

We willen alle volgers bedanken voor alle steun. Van 1300 volgers naar meer dan 1800 en we blijven groeien! Maar niet getreurd de pagina zal actief blijven met delen van nieuws en informatie en het opstarten van onze volgende missie. Stay tuned!